Παραδοσιακή γιορτή της Πρωτομαγιάς στο Τρίκερι

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Τρικερίου θα συμμετέχει και φέτος στην παραδοσιακή γιορτή της Πρωτομαγιάς, την ερχόμενη Τρίτη στις 18:00, τόσο στους αγρούς όσο και στον οικισμό στο Τρίκερι.
Στην εκδήλωση θα αναβιώσει και φέτος μετά από πολλά χρόνια το έθιμο της μετάβασης στη «Χανή», ενώ οι γυναίκες και ιδιαίτερα οι κοπέλες του χωριού θα φορέσουν και πάλι την εκπληκτική παραδοσιακή τους φορεσιά, όπως έκαναν την Παρασκευή του Πάσχα στην εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, με την κατάλληλη σύνθεση και αφού συναντηθούν στην πλατεία του χωριού, μία αυθόρμητη πολύχρωμη πομπή, θα ξεκινήσει από την πλατεία προς την «Χανή», η οποία ευρίσκεται δίπλα στο χωριό, μέσα σε τραγούδια και χαρές.
Μετά την επιστροφή στην πλατεία θα ακολουθήσει χορός για όλους και διανομή από μέλη του Συλλόγου των «Μάηδων» σαν ενθύμια της εκδήλωσης.
Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου καλεί, τόσο τα μέλη του, όλους τους κατοίκους του Τρικερίου, όσο και τους επισκέπτες να συμμετέχουν ενεργά στην εκδήλωση αυτή, να χαρούν, να συγκινηθούν, αλλά και να διασκεδάσουν με τον Ελληνικό παραδοσιακό τρόπο.

Πηγή