Skip to content

Δραστηριότητες και Ενδιαφέροντα

Επισκέψεις στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής κτισμένη το 1886. Σε όλη την περιοχή υπάρχουν ξωκλήσια (από αρχιτεκτονικής άποψης, όλες οι εικόνες και οι αγιογραφίες που θα δείτε είναι βυζαντινής τεχνοτροπίας, για να τις δείτε ή πάτε στην λειτουργία ή κλείνεται ραντεβού με την καντηλανάφτισσά της εκάστοτε εκκλησίας). Να μην χάσετε να πάτε στον Αι Ηλια και στους Ταξιάρχες, και τα δυο βρίσκονται στο Τρίκερι.

Ημερήσια εκδρομή στο Νησί Τρίκερι, με το αυτοκίνητο σας στον Αλογόπορο (διαδρομή 10km, 5km έως το Τρίκερι και από εκεί αλλά 5 km έως τον Αλογόπορο) και εκεί βρίσκετε τους καπετάνιους των θαλάσσιων ταξί Ανέστη 6973410908 και Βαγγέλη 6980515111.

(υπάρχει «τακτική» σύνδεση με το νησί με τα θαλάσσια ταξί)

Να βρείτε το αγαπημένο σας μέρος για μπάνιο. Τα νερά είναι πεντακάθαρα, λόγω του αυξημένου ρυθμού ανανέωσης των νερών στο στόμιο του Παγασητικού. Η αναζήτηση της επιθυμητής παραλίας είναι θέμα προσωπικών προτιμήσεων. Υπάρχει μικρή διαμορφωμένη παραλία μερικά μέτρα από τον παραδοσιακό ξενώνα (παραλία Μάνου). Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για μπάνιο στην έξοδο του χωριού προς Βόλο (παραλία Τηγάνι). Για τους τολμηρούς, είναι προσβάσιμη με χωματόδρομο (και όσους έχουν το κατάλληλο όχημα) η παραλία της Αγίας Βάσως, πας και με σκάφος (1 ναυτικό μίλι από το λιμάνι της Αγίας Κυριακής). Πρόκειται για απομονωμένη παραλία που βλέπει στο δίαυλο Τισσαίου και Ευβοίας. Στον Αλογόπορο υπάρχει οργανωμένη παραλία, αν θέλετε πιο άμμο συστήνουμε την οργανωμένη παραλία Μαραθιά (επίσης υπάρχει η παραλία Κβας (προς Κόττες), τριγύρω από το νησί παλαιό τρίκερι).

Πολιτιστικές εκδηλώσεις: Η πολιούχος του χωριού Αγία Κυριακή εορτάζεται στις 7 Ιουλίου με πανηγύρι την προηγούμενη ημέρα. Το καλοκαίρι συνήθως πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, από τους συλλόγους του χωριού (  πολιτιστικός και εξωραιστικός Συλλογος Τρικερίου και    Εν Τρικερίω) από το 2021 υπάρχουν ανοικτές βιβλιοθήκες στην Αγια Κυριακή και στις στις Κόττες.

Στην Αγία Κυριακή υπάρχουν πέντε ψαροταβέρνες: Το Μουράγιο ο Μανώλας, το Καρνάγιο, το Τρεχαντήρι και ο Κάβος

Για καφέ/παγωτό αλλά και ποτάκι το βράδυ σημείο συνάντησης είναι η Στέλλα.

Περιπατητικές διαδρομές: Η οδική σύνδεση με το Βόλο έγινε εφικτή μόλις το 1984. Έως τότε η σύνδεση με το Βόλο γινόταν μέσω της Αγίας Κυριακής με θαλάσσιο μέσο. Πριν από την έλευση των αυτοκινήτων χρησιμοποιούνταν τα μονοπάτια για την εσωτερική επικοινωνία των Οικισμών μεταξύ τους.

  • Διαδρομή Αγία Κυριακή – Τρίκερι: Λιθόστρωτο παραδοσιακό καλντερίμι (1.5 χλμ) το οποίο έχει συντηρηθεί και βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση. Η διαδρομή είναι περίπου 30 λεπτά. Συνεχίζοντας το δρόμο μπροστά από τον παραδοσιακό ξενώνα και περνώντας μπροστά από το παλιό δημοτικό σχολείο καταλήγουμε στο μονοπάτι το οποίο αρχικά έχει απότομη κλίση. Αποζημιώνεται όμως ο επισκέπτης από τη μαγευτική θέα. Είναι διαδρομή μικρής δυσκολίας. Προτιμότερο είναι να γίνεται απογευματινές ή πολύ πρωινές ώρες για την αποφυγή της έκθεσης στον καλοκαιρινό ήλιο.
  • Μύλος – Φάρος: Πρόκειται για παραλιακή διαδρομή μέσω του γραφικού λιμανιού της Γεροπλίνας, περίπου 20 λεπτών που καταλήγει στο Φάρο.
  • Τρίκερι – Κόττες: Πρόκειται για διαδρομή περίπου 1 ώρας. Η αφετηρία της διαδρομής είναι κάτω από το πάρκινγκ του Τρικερίου. Το παλιό καλντερίμι διατηρείται στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Στο τελυταίο μέρος της διαδρομής, υπάρχει παραδοσιακή βρύση με τρεχούμενο νερό. Ο οικισμός στις Κόττες έχει τη δική του ομορφιά καθώς και αριθμό από μαγαζιά με ψάρι.
  • Τρίκερι – Αλογόπορος: Πρόκειται για κυκλική διαδρομή 9 χλμ με υψομετρική διαφορά 250 μέτρων. Η βλάστηση είναι σε μερικά σημεία πολύ πυκνή και πρόκειται για διαδρομή αυξημένης δυσκολίας και απαιτήσεων.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Φαρμακείο: 2423091417
Τρίκερι Γιατρός χωριού: 2423091221

Ταχυδρομείο: Τρίκερι 2 φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη)
ΑΤΜ: ιδιωτικό ΑΤΜ στην κεντρική πλατεία του Τρικεριού

Παντοπωλεία
: Στην Αγία Κυριακή υπάρχει παραδοσιακό παντοπωλείο πίσω από τον Λιμενικό Σταθμό Αγίας Κυριακής Τρικέρων.

Καθημερινά περνούν δύο αρτοποιοί με το φορτηγάκι τους (ο πρώτος στις 8:30 και ο δεύτερος στις 9:00).

Επίσης σε καθημερινή συχνότητα περνούν πλανόδιοι πωλητές ζαρζαβατικών- λαχανικών.